Ana Sayfa
Öğrenci
Tez Savunma Süreci

TEZ SAVUNMA SINAVI SÜRECİ

Tez Savunma Sınav Jürisi Oluşması İçin Yapılması Gereken İşlemler

1- Danışman Öğretim Üyesi; tezin benzerlik oranının tespit edilmesi için öğrencinin tezini (PDF ve WORD olarak) sagbiltez@sakarya.edu.tr e-posta adresine gönderir.
2-Enstitü, benzerlik raporunu düzenleyerek Danışman Öğretim Üyesinin e-posta adresine gönderir. Benzerlik oranının en fazla %20 çıkması durumunda Danışman Öğretim Üyesi,

Yüksek Lisans Tez Savunma Sınav Jürüsi Önerisi İşlemleri için;
a) Tez Savunma Sınavı Jüri Öneri Formunu,
b) Tez Savunabilirlik ve Orjinallik Beyan Formunu,

c) Yayımlanan veya Yayınlanacağına dair kabul edilmiş makale veya bildiriyi Anabilim Dalı Başkanlığına elektronik posta veya EBYS (Elektronik Bilgi Yönetim Sistemi) aracılığı ile gönderir.

Doktora Tez Savunma Sınav Jürüsi Önerisi İşlemleri için;

a) Tez Savunma Sınavı Jüri Öneri Formunu ,
b) Tez Savunabilirlik ve Orjinallik Beyan Formunu,
c) Yayın Koşulu Onay Formu (her bir yayın için ayrı ayrı doldurulacaktır) ve yayınlar

Not: Benzerlik oranının %20 den fazla olması durumunda, tez teslim sürecini başlatmak isteyen Danışman Öğretim Üyesi detaylı bir rapor verir.

3- Anabilim Dalı Başkanlığı tez danışmanının gönderdiği tezi ve ilgili belgeleri değerlendirerek Tez Savunma Jüri Önerisini ve ekli evrakları EBYS (Elektronik Bilgi Yönetim Sistemi) üzerinden Enstitü Müdürlüğüne gönderir.
4- Enstitü Yönetim Kurulu kararı ile Yüksek Lisans ve Doktora Tez Savunma Sınav Jürisi, sınav tarih ve saati belirlenerek enstitü tarafından jüri üyelerine görevlendirme yazısı gönderilir. J
ürisi oluşan öğrenci jürinin talep etmesi durumunda benzerlik raporunu spiral ciltli şekilde jüri üyesine kargo yolu ile gönderir. 


Savunma Sınavı

Tez savunma sınavları danışman öğretim üyesinin gerekçeli talebi ve Enstitü Yönetim Kurulu onayı ile yüz yüze, çevrimiçi veya karma (hibrit) olarak yapılabilir. ( Karma ve Onine yapılan sınavlar dijital bir platformda kayıt altına alınmak zorundadır.)

Yüz Yüze Savunma Sınavları:

Tez Savunma Sınav Enstitü tarafından belirlenen salonda yapılır.
Sınav günü veya öncesinde aşağıdaki formlar hazırlanır ve sınavdan sonra 3 iş günü içinde Enstitü öğrenci işlerine teslim edilir.

Yüksek Lisans Formları
Doktora Formları
Online Savunma Sınavları:

1. Tez Savunma Sınavı sonrasında her bir jüri üyesi ayrı ayrı

Doktora Formları

- Doktora Tez Savunma Sınavı Jüri Değerlendirme Formu
Doktora Tez Değerlendirme Kişisel Raporu Formunu

Yüksek Lisans Formları

- Tez Savunma Sınavı Jüri Değerlendirme Formunu
düzenleyerek imzaladıktan sonra danışman öğretim üyesine e-posta ile gönderir.

2. Danışman Öğretim Üyesi tüm üyeler tarafından düzenlenen imzalı formları ve toplantının video kaydını 3 iş günü içerisinde sagbiltez@sakarya.edu.tr e-posta adresine gönderir.


Savunma Sınavından Sonra Yapılması Gerekenler

Öğrencinin, Tez Savunma Sınavı itibarı ile en geç 1 ay içerisinde aşağıda belirtilen işlemleri tamamlaması ve ciltli tezini teslim etmesi gerekmektedir.

1- Tez Savunma Sınavında başarılı olunduğu takdirde tezin şekil şartları açısından kontrol edilmesi ve onay alınması için sagbiltez@sakarya.edu.tr adresine tezinin (word  formatında) gönderilerek şekil şartı onayı alınır. Şekil şartları açısından eksiklikleri olan tezler için gerekli düzeltmeler öğrenciye e-posta üzerinden belirtilir ve düzeltmelerin hepsi gerçekleştirilmeden şekil şartı onayı verilmez. 

2- Onay alındıktan sonra aşağıdaki belgeler tamamlanarak Sağlık Bilimleri Enstitüsüne teslim edilir. 

  • YÖK Tez Veri Giriş Formu (Bu forma E-Devlet üzerinden Ulasal Tez Merkezine girilerek referans numarasıyla birlikte çıktı alınacaktır),
  • Yüksek Lisans öğrencileri: 1 adet mavi ciltli tez, 3 adet CD, Doktora öğrencileri: 1 adet siyah ciltli tez, 3 adet CD CD’nin içinde tezin pdf ve word formatında tam metni bulunmalıdır. Dosya adı Ulusal Tez Merkezi referans numarası olmalıdır. (Örnek: 1234567.pdf) CD’lerde etiketin üzerine Tezi Yazanın Adı Soyadı, Tezin Adı, Kurum Adı, Veriliş Tarihi ve Danışman Adı bilgileri yazılmalıdır.
  • Anabilim Dalının talep etmesi halinde yüksek lisans öğrenci için 1 adet mavi ciltli tez, Doktora öğrenci için Anabilim Dalına 1 adet siyah ciltli tez.

Not: Süresi içerisinde şekil şartları onayı alamayan veya tezini teslim edemeyen öğrencinin danışmanı tarafından gerekçesi belirtilen bir dilekçe ile 1 aylık ek süre daha talep edilebilir. 

                                                    Prof.Dr. SÜLEYMAN KALELİ