Duyurular
Depremden Etkilenen Öğrencilerin Katkı Payı ve Öğrenim Ücretine İlişkin Önemli Duyuru

03.03.2023 tarih ve 32121 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Olağanüstü Hal Kapsamında Yükseköğretim Alanında Alınan Tedbirlere İlişkin 129 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi kapsamında,

•     2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı bahar dönemi ile sınırlı olarak;
  1. Ailesi veya kendisi olağanüstü hal ilan edilen illerde ikamet eden ve bir Devlet yükseköğretim kurumunda eğitimine devam eden öğrenciler,
  2. Tezli Yüksek Lisans programlarında; 5. ve 6. yarıyılında olanlar ile Doktora programlarında 9., 10., 11. ve 12. yarıyılında öğrenim gören öğrenciler,
  3. Tezli – Tezsiz ikinci öğretim, uzaktan eğitim yüksek lisans programlarında öğrenim gören öğrenciler, tarafından ödenen 2022-2023 Eğitim – Öğretim Yılı Bahar dönemi katkı payı ve öğrenim ücretleri iade edilecektir.

İade işleminin yapılabilmesi için ekte yer alan “Katkı Payı İade Talebi" dilekçesinin düzenlenerek sagbil@sakarya.edu.tr adresine gönderilmesi gerekmektedir.

• “Olağanüstü hal bölgesinde ikamet eden ve bu bölgedeki Devlet üniversitelerinde eğitimlerine devam eden yurt dışından kabul edilmiş öğrenciler ödemeleri gereken öğrenim ücretini, ödemeyecektir.” hükmü uyarınca enstitümüzde kayıtlı yurt dışından kabul edilmiş Olağanüstü hal bölgesinde ikamet eden öğrencilerin öğrenim ücreti ve katkı payları iade edilmeyecektir.