2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Uygulama İlkeleri

Sakarya Üniversitesi Enstitüleri

17.02.2023 Tarihli Yükseköğretim Genel Kurul Kararına İlişkin

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Uygulama İlkeleri

Yükseköğretim Genel Kurul toplantısında alınan kararlar ve Üniversitemiz tarafından belirlenen Yüz Yüze Eğitimin Uzaktan Eğitim ile Desteklenmesine Yönelik Uygulama Esasları uyarınca;

• 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar yarıyılı 27.02.2023 tarihinden itibaren başlayacaktır.
  • Lisansüstü programlarda tüm dersler “Yüksek Öğretim Kurumlarında Uzaktan Öğretime İlişkin Usul ve Esaslar” kapsamında çevrimiçi yürütülecektir.
  • Dersler yüz yüze haftalık programda yer alan saatler arasında SABİS üzerinden çevrimiçi şeklinde yapılacaktır.
  • Çevrimiçi olarak yürütülen derslerde devam zorunluluğu aranmayacaktır. Dersler tekrar izlemeye açık olacaktır.
  • Lisansüstü programlarda laboratuvar çalışmasına dayalı yürütülen tez ve dersler için gerekli uygulamalar laboratuvarlarda yüz yüze yürütülebilecektir. Ayrıca bilimsel araştırma projelerinde görevli olan öğrenciler danışman öğretim üyeleri ile çalışmalarına devam edebileceklerdir.
  • Öğrencilere, talep etmesi durumunda bahar yarıyılı için kayıt dondurma hakkı verilecektir. Bu süre programın azami öğrenim süresinden düşülmeyecektir.
  • 2022-2023 Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Tezsiz Yüksek Lisans Programları mazeret sınavlarına katılamayan öğrencilerimizin talep etmeleri durumunda ek sınav hakkı verilecektir.
  • Tez Savunma Sınavları, doktora tez öneri ve izleme sınavları ile doktora yeterlik sınavlarının yüz yüze yapılması esastır. SAÜ Enstitüleri Online Sınav Uygulama Esasları çerçevesinde çevrimiçi veya karma olarak da yapılabilir.
  • Nisan ayı başında YÖK’ün değerlendirmesine göre yeni uygulamalar gündeme gelebilecektir.