Afet ve Acil Yardım Eğitimi Düzenlendi

Sakarya Üniversitesi  Sağlık Bilimleri Ensitüsü ve Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı işbirliği ile 14 Şubat 2023 tarihinde Sakarya Eğitim ve Araştırma hastanesi Merkez Konferans Salonunda  "Afet ve Acil Yardım Eğitimi" düzenlendi. Prof. Dr. Yusuf YÜRÜMEZ'in açılış konuşmasıyla başlayan eğitim, İl Ambulans Servisi Başhekimliği Ulaştırma ve Teknik Destek Birim Sorumlusu/Eğitmen Hakan KAPLAN tarafından afet bölgesinde karşılaşılabilecek durumlar, bu durumlara nasıl hazırlanılmalı ve görev ve sorumluluklar hakkında bilgilendirmeler ile devam etti. Doç. Dr. Onur KARAKAYALI afet bölgesindeki izlenimleri aktardı.  Prof. Dr. Yusuf Yürümez'in moderatörlüğünü yürüttüğü  "İlk yaklaşım ve müdahaleler" konulu panelde Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Tıp Kliniğinde görevli Uzm. Dr. Necip Gökhan GÜNER, Uzm. Dr. Mehmet ALAÇAM ve Uzm. Dr. Nuray ASLAN bilgi paylaşımında bulundu. Doç. Dr. Fatih Güneysu'nun moderatörlüğünde "Tedavide kırmızı bayraklar"  panelinde Dr. Öğretim Üyesi Murat ÖZSARAÇ, Uzm. Dr. Yasemin DELİCE ve Uzm. Dr. Şebnem KILIÇ tarafından Crush sendromu, soğuk acilleri ve hipotermi yönetimi ve girişimsel yaklaşımlar konuları ele alındı. Eğitim değerlendirme ve kapanış konuşmalarıyla son buldu.