Enstitü
Tarihçe

Sakarya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, lisansüstü düzeyde eğitim öğretim yapılması amacıyla 31.03.2011 tarihli Yüksek Öğretim Genel Kurul Toplantısında alınan karar ile kurulmuştur. Enstitümüzün ilk atanan müdürü Prof. Dr. Oğuz KARABAY olup kendisi kesintisiz olarak sekiz yıl süre ile müdürlük görevini ifa etmiştir. Halen Prof. Dr. Elvan ŞAHİN Enstitü Müdürlüğünü vekâleten yürütmektedir.

Sakarya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsüne ilk öğrenci alımı 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında iki Anabilim dalında Yüksek Lisans ve bir Anabilim Dalında Doktora programıyla başlamıştır. 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılı sekiz Anabilim Dalı ve dört Bilim Dalına ulaşılmıştır. Enstitümüzde halen 16 adet Anabilim Dalında, 25 program (5 doktora, 14 tezli yüksek lisans ve 6 tezsiz yüksek lisans) ile eğitim faaliyetlerine devam edilmektedir.